Pages

Rabu, 30 September 2009

BISKUT CORNFLAKES


3 hari sebelum raya saya sempat la buat 5 jenis biskut dan salah satunya adalah biskut cornflakes ni .Biskut ni peberot saya dan anak-anak sebab crunchy dan lemak , manis serta masin rasanya , mudah bebenar nak membancuh adunannya.

Biskut yang baru keluar dari oven..harum semerbak


Aisyah tolong masukkan adunan dalam papercup dan Adlina tolong susun papercup , senang sikit kerja saya . Sementara tunggu biskut masak saya mula bancuh adunan biskut seterusnya , gitu la caranya nak cepat siap..

Bahan-bahan :

250 gm butter ( 1 buku )
1/2 cawan gula
21/2 cawan tepung naik sendiri
1/2 kotak cornflakes
Papercup untuk letak biskut

Cara-cara :

- Pukul butter dan gula sampai kembang dan fluffy ( jadi pucat )
- Masukkan tepung dan cornflakes , terus kacau bagi sebati . Kemudian sudukan adunan dan masukkan dalam papercup . Bakar dalam suhu 180 darjah celcius selama 20 minit atau sampai biskut masak.


Biskut yang dah disudu ke dlam papercup dan ready untuk dibakar..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan