Pages

Selasa, 20 April 2010

GULAI PERUT dgn UBI KENTANG

Gulai perut atau masak lemak perut , favorite saya tapi encik suami kureng sikit . Selalu saya masak campur rebung fresh atau yang dah dijerukkan tu . Kalau guna rebung yang dah dijeruk tu tak payah letak asam keping sebab rebung tu memang dah masam tapi kalau letak asam keping pun sikit je .
Bila nak masak lemak cili api ni serai kena lebih sikit baru sodap , kali ni rebung tak ada so encik suamiku tu cakap guna je ubi kentang pun boleh hmmm saya cakap mana ada masak lemak perut dicampur dengan ubi kentang tapi saya ikut je cakap hubby . Bila dah masak dan kami makan sedap je masak lomak perut dengan ubi kentang ni rasa sama macam masak lomak cili api daging hehehe so resepi ni dah jadi masak lomak cili api perut dengan ubi kentang hehehe....

Hmmmm sedapnya....

1 ulasan:

  1. Oh em gee!

    Gulai perut ni menu wajib time-time raya korban.
    Masa cuci, semua tak mau buat (including me).
    Tapi bila dah putih bersih, ramai lah muka tataw malu makan sekali.

    Hehehe...

    BalasPadam