Pages

Rabu, 22 Disember 2010

Roti telur berinti keju

Sarapan pagi yang sangat enak...
BAHAN-BAHAN :

8 keping roti
Kepingan atau parutan cheese secukupnya
2 biji telur-boleh tambah
Secubit garam
Lada sulah secukupnya
Minyak masak untuk mengoreng

CARA MEMASAK :

Keju yang diparut secukupnya


Kemudian keju ditabur atas roti dan kemudian tutup dengan sekeping roti lagi . Pecahkan telur dan pukul macam nak buat telur dadar , masukkan garam serta lada sulah secukupnya dalam telur ni.

Celupkan roti ni ke dalam telur dadar secara perlahan-lahan supaya roti ni tak terbuka . Ratakan telur pada roti ni .

Panaskan sedikit minyak dalam frying pan dan goreng roti telur tadi sehingga masak . Tekan-tekan sikit roti ni supaya jadi padat dan keju cair secukupnya..

2 ulasan:

  1. Salam Kak Nannie,

    Sy selalu baca blog akak tp hari ni baru komen.
    Than xsebab selalu tunjuk resepi best and paling penting kak Nannie buat sume nmpk senang je:) saya memang xsuke sgt masak, tapi pas baca blog Kak Nannie, pagi petang sume saya nk masak:)

    Love your blog. Hope kak Nannie, husband and anak2 happy always!

    BalasPadam
  2. To Nurul Faiz,
    terima kasih byk2 ya Nurul kerana selalus inggah dan cuba resepi di blog akak ni . Memang respei yang akak kebanyakakn respei mudah yang kita boleh masak dengan cepat hehehe

    Thanks Nurul akak sgt menghargai kemen positif dair Nurul ni dan buat akak terus happy nak berblog dan share resepi2 yg simple tapi sedap

    BalasPadam