Pages

Isnin, 11 Oktober 2010

TAUGEH TUMIS KICAP

BAHAN-BAHAN :

300 gm taugeh
5 ekor sotong sederhana besar
2 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
1 sudu besar sos tiram
1 sudu besar kicap
Garam secukup rasa
Air secukupnya

CARA MEMASAK :

- Bersihkan taugeh dan kupas semua bawang dan dimayang halus . Sotong dibersihkan dan dipotong kecil-kecil .

- Panaskan sedikit minyak dalam kuali , tumis semua bawang dan kacau biar sampai layu kemudian masukkan sotong dan kacau lagi serta biarkan sotong masak . Masukkan sos tiram dan terus masukkan semua taugeh dan kicap sekali . Kacau lagi dan jika kurang masin boelh la ditambah sedikit garam . Bila sayur dah layu boleh la ditutup api dapur.

* Boleh ditambah sedikit air jika kurang kuah

Tiada ulasan:

Catat Ulasan