Pages

Jumaat, 15 Oktober 2010

TUMIS AIR PUCUK MANIS

Resepi sayur yang simple lagi..
BAHAN-BAHAN :
2 ikat pucuk manis
1 biji bawang merah
1 ulas bawang putih
Sedikit ikan bilis-dibasuh
1 batang serai -dititik
2 peket campuran suun+fucuk
1 sudu besar sos tiram
air secukupnya
Garam secukup rasa

CARA MEMASAK :
- Panaskan sedikit minyak dalam periuk dan tumis semua bawang sampai menjadi layu , kemudian masukkan semua ikan bilis dan kacau sehingga terbit bau wangi , kacau semua bahan seterus boleh la dimasukkan semua air dan serai . Masukkan sos tiram dan semua sayur pucuk manis dan kacau semua bahan bila sayur pucuk manis hampir masak baru la di masukkan suuhun+fucuk .
- Masukkan garam secukup rasa. Kacau sayur pucuk manis ni dan bila fucuk dah masak boleh la ditutup api dapur.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan