BAHAN-BAHAN :
kobis putih - kuantiti ikut selera sendiri
kobis ungu - kuantiti ikut selera sendiri
1 batang carrot - potong ikut selera sendiri
1 biji bawang merah
1 ulas bawang putih
Sedikit udang
1 sudu kecil minyak bijan
1 sudu besar sos tiram
Garam secukup rasa
Sedikit air
CARA MEMASAK :
- Panaskan sedikit minyak dan tumis semua bawang sampai menjadi layu , kemudian masukkan semua udang dan kacau sehingga terbit bau wangi seterus boleh la dimasukkan sos tiram dan minyak bijan . Masukkan semua carrot dulu dan kacau biarkan sampai carrot hampir masak baru dimasukkan sayur kobis yang dah dipotong nipis-nipis dan kacau semua bahan . Masukkan sedikit air dan garam secukup rasa. Kacau sayur bila dah masak boleh la ditutup api dapur.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan