MY DEAR FOLLOWERS

Pages

Sabtu, 27 Jun 2009

ADAM

Ini kira first time Adam tengok abah dia kupas buah durian di rumah , sebelum ni Adam ada makan buah durian masa di rumah aunty Iza . Masa abah sibuk mengupas buah durian Adam pun sama sibuk nak tengok dan pegang buah durian , bila abah dah selesai kupas durian baru saya biar Adam nak pegang buah durian . Seronok juga tengok gelagat Adam ni , dia berani nak pegang pandai pulak tu pegang pelahan je , lepas tu Adam ni suka juga makan durian , Adam siap request nak nak saja makan buah durian ( buat masa ni Adam pandai cakap ' nak ni ' bila dia request nak makan apa-apa makanan pun ) .


Bila abah dia dah selesai kupas semua buah durian , saya saja biar dia pegang dan buat apa saja dia nak dengan kulit buah durian tu. Adam korek-korek baki isi durian tu dan makan sambil senyum saja , sedap la tu hehee


Dia still nak pegang buah durian ni walaupun tadi dah bersila dan makan buah durian . Tahu pulak dia pegang perlahan-lahan kulit durian tu kan tajam.


Adam baru bangun tidur dan nampak kami tengah sedap makan durian , terus dia pun nak makan sama , habis la juga 3 ulas durian Adam makan licin.



Adam request " nak ni " saja pada kakak Aisyah , berselera dan suka makan durian . Senang la kira perut melayu sejati anak bongsu saya ni , buat masa ni semua dia nak makan , mihun goreng yang pedas sikit pun dia nak makan walaupun tak banyak tapi dia nak cuba. Semenjak gigi dah tumbuh semua makanan Adam nak cuba makan..tapi favorite dia yang saya notice la mesti nasi juga..gelagat Adam sentiasa menghiburkan kami sekeluarga.

2 ulasan:

  1. Thanks kak , gelagat anak-anak mmg buat kita seronokkan

    BalasPadam