MY DEAR FOLLOWERS

Pages

Khamis, 24 Jun 2010

CHICKEN & EGG MAYO SANDWICH


Bila buat sandwich saya suka pelbagaikan filling macam kali ni saya guna isi ayam panggang dengan telur rebus yang hancur serta digaul dengan mayonis dan cara macam ni agak mudah serta rasanya memang sedap yum yum..

Chicken & egg mayo sandwich..sedapnya..


Macam-macam bahan lain yang boleh ditambah macam timun , avacado, tomato , alfafa sprouts dan macam-macam jenis salad . Saya suka sapu roti dengan butter atau cream cheese dulu tapi kalau tak mau sapu pun boleh sandwich yang kita buat ni jadi makanan yang lagi baik untuk kesihatan sebab kurang lemak..


Lepas dah letak chicken mayo kita letak pula egg mayonis ni dan banyak mana kuantitinya ikut pada selera masing-masing la...


Lepas tu boleh la kita susun pulak sayur-sayurnya lagi banyak sayur lagi bagus lagi sihat sebab banyak fiber . Dah pun siap sandwich kita ni ermmm sedapnya dan sangat mengenyangkan..cuba la...

2 ulasan:

  1. menu diet lah pulak ye..

    BalasPadam
  2. Ermmm lebih kurang la menu yang lebih sihat tapi kalau mayonis banyak pun x jadi dietnya hehehe

    BalasPadam