BAHAN-BAHAN :
500 grm udang kertas sederhana besar
2oo grm kacang buncis
3 cawan santan pekat
1 keping asam keping
BAHAN DI TUMBUK LUMAT :
2 biji bawang merah
500 grm udang kertas sederhana besar
2oo grm kacang buncis
3 cawan santan pekat
1 keping asam keping
BAHAN DI TUMBUK LUMAT :
2 biji bawang merah
1 ulas bawang putih
3 cm kunyit hidup
1 batang serai-dititik
CARA MEMASAK :
-Bersihkan semua udang dan kacang buncis di potong menyerong . Masukkan santan pekat dan bahan ditumbuk lumat ke dalam periuk . Hidupkan api dan biarkan sampai kuah mendidih dan kacau kuah . Masukkan udang dan asam keping bersama garam secukup rasa , kacau semua bahan.
-Masukkan kacang buncis dan terus kacau kuah supaya kuah tidak pecah minyak . Bila sayur buncis dah layu boleh la di tutup api dapur.
-Masukkan kacang buncis dan terus kacau kuah supaya kuah tidak pecah minyak . Bila sayur buncis dah layu boleh la di tutup api dapur.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan