Saya ada la beli 3 ekor ikan tenggiri papan (ikan tenggiri ni gred yang 2 tapi masih sedap juga ) , masa beli tu tak terfikir nak masak apa pun , beli saja sebab murah 3 ekor untuk harga 5 ringgit saja , saiz nya tak la besar sangat pun sekor dalam 12 inci panjang , kat mini market kat rumah saya ni harga ikan dan sayur-sayuran memang murah . Hari Sabtu pagi memang hari saya memborong barang-barang dapur .
Bila dah balik rumah , baru la terfikir nak masak menu apa dan ikan tengiri ni sedap di masak kari . Saya ada juga beli paru sikit mula nak masak sambal paru tapi last-last goreng saja pun dah sedap....
Kari ikan tengiri , resepi untuk kari ikan ada saya bagi dalam post sebelum ni , cara masak karinya sama cuma jenis ikan saja yang lain ....
Paru neh kite mcm takut2 lagi nak try... org kate sedap... nanti nak try jgk la..
BalasPadamKalau nak masak paru , kena rebus dulu bagi buang hanyir dan darah selain tu sennag nak potong paru kalau direbus dulu lepas tu boleh la digoreng dan masak sambal mmg sedap cuba la..
BalasPadam