MY DEAR FOLLOWERS

Pages

Sabtu, 11 Julai 2009

KARI IKAN TENGGIRI & PARU GORENG


Saya ada la beli 3 ekor ikan tenggiri papan (ikan tenggiri ni gred yang 2 tapi masih sedap juga ) , masa beli tu tak terfikir nak masak apa pun , beli saja sebab murah 3 ekor untuk harga 5 ringgit saja , saiz nya tak la besar sangat pun sekor dalam 12 inci panjang , kat mini market kat rumah saya ni harga ikan dan sayur-sayuran memang murah . Hari Sabtu pagi memang hari saya memborong barang-barang dapur .
Bila dah balik rumah , baru la terfikir nak masak menu apa dan ikan tengiri ni sedap di masak kari . Saya ada juga beli paru sikit mula nak masak sambal paru tapi last-last goreng saja pun dah sedap....

Kari ikan tengiri , resepi untuk kari ikan ada saya bagi dalam post sebelum ni , cara masak karinya sama cuma jenis ikan saja yang lain ....



Paru goreng..

2 ulasan:

  1. Paru neh kite mcm takut2 lagi nak try... org kate sedap... nanti nak try jgk la..

    BalasPadam
  2. Kalau nak masak paru , kena rebus dulu bagi buang hanyir dan darah selain tu sennag nak potong paru kalau direbus dulu lepas tu boleh la digoreng dan masak sambal mmg sedap cuba la..

    BalasPadam