BAHAN-BAHAN:
500 grm kobis (separuh )
2 cawan santan pekat
2 biji bawang merah
1 ulas bawang putih
segenggam ikan bilis
500 grm kobis (separuh )
2 cawan santan pekat
2 biji bawang merah
1 ulas bawang putih
segenggam ikan bilis
Bawang merah dan putih dimayang halus. Masukkan santan , semua bawang dan ikan bilis ke dalam periuk.Biarkan sampai kuah mendidih.
Kemudian masukkan kobis dan garam , terus mengacau sampai kobis layu dan masak.
Resepi yang mudah dimasak dan sedap sangat, anak -anak saya memang cukup suka makan sayur kobis yang dimasak begini .
saya suka blog nannie ni... membuat memasak terasa sggh mudah. terima kasih nannie :)
BalasPadamterima kasih paulinevoon , dtg lagi ya blog saya yg simple ini
BalasPadamTq k.nannie..saye tgh mengidam..mmg susah nk cr masak lemak ni kat kedai..so decide nk masak sendiri tp xde idea..suddenly search terjmpe blog k.nannie..mmg sgt2 senang..pasni mengidam xyah nk p kedai lg..tq k.nannie!!
BalasPadamsalam...huhu..resepi kakak menjadi rujukan kepada student kat U..huhu
BalasPadamwow..mcm besh la lauk ni..nnt nak try la msk untuk hubby.
BalasPadamapa itu di'mayang' halus??
BalasPadam