BAHAN-BAHAN:
1 biji petola
1 batang carrot
50 grm bunga kobis
1 peket suhun+fuchuk- direndam sampai kembang
Garam secukup rasa
BAHAN DITUMBUK LUMAT:
2 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
segenggam ikan bilis
CARA MEMASAK:
1) Bersihkan petola , carrot, bunga kobis . Kupas kulit sayur petola dan potong ikut pada citarasa kita la.
2) Panaskan sedikit minyak dan tumis bahan ditumbuk sampai wangi dan terus masukkan 2 cawan air .Kacau kuah dan biarkan sampai mendidih , kemudian masukkan carrot dulu dan kacau.Lepas 2 minit baru dimasukkan bunga kobis dan petola serta suhun+fhucuk . Kacau lagi dan masukkan garam , biarkan semua sayur masak dan empuk tapi jangan masak terlalu lama nanti sayur jadi lembik dan tak sedap pulak.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan